Masajul și gimnastica bebelușului sănătos


Masajul și gimnastica bebelușului sunt considerate un domeniu special, adresat atât copiilor cu diverse afecțiuni, cât mai ales bebelușilor sănătoși.

Specialiștii în kinetoterapie pentru copii consideră că primul an de viață pentru bebeluși este foarte important, deoarece totul din jurul lor este nou iar curiozitatea de a explora mediul înconjurător este cea care îi ajută să dezvolte aptitudinile necesare unor noi achiziții neuromotorii. După mentinerea poziției fetale pe o perioadă considerabilă în uter, într-un spațiu restrâns, bebelușii au nevoie de ajutor pentru a se adapta la viața extrauterină unde lucrurile sunt total diferite, stimulii externi sunt mult mai mulți. Terapeuții noștrii învață bebelușii cum să se bucure din plin de libertate și de spațiul de care beneficiază în noul lor mediu de viață dar și cum să se rostogolească, târască, să se ridice în funduleț, să meargă în patru labe, să se ridice în picioare și să meargă. Este bine știut că în primele luni de viață bebelușii se descoperă pe ei înșiși prin interacțiunea cu mediul înconjurător prin intermediul tuturor stimulilor pe care acesta îi oferă dar și prin interacțiunea cu cei din jur și mai ales prin atingere, de aceea kinetoterapia asigură o dezvoltare frumoasă, normală și armonioasă.

Specialiștii noștrii folosesc forme terapeutice de joacă, care pot fi considerate primii pași către socializare. Jocul este foarte important ca metodă de învățare a abilităților motrice de aceea terapeuții noștrii știu cum să interacționeze cu bebelușii și copii prin intermediul jocului, să le confere senzația de independență, să îi încurajeze în atingerea anumitor scopuri, să îi ajute să își îmbunătățească aptitudinile, îndrumând efectuarea terapiei necesare.

Durata unei ședințe este cuprinsă între 20-45 de minute în funcție de vârsta și disponibilitatea bebelușului. Astfel la nou născut ședința durează mai puțin, mișcările ce se pot realiza la această vârstă fiind limitate, însă pe măsură ce bebelușul crește se lucrează în funcție de etapa motorie și de ce achiziții trebuiesc făcute la vârsta respectivă, ședința având, evident, o durată mai mare. Cuprinde partea de gimnastică și masajul nou născutului care îl ajuta pe acesta să își descoperere corpul și miscările pe care va putea în curând să le realizeze singur.

 

Beneficii:

Gimnastica și masajul sugarului sanatos sunt recomandate încă din primele săptămâni de viață, acestea influențând bebelușii într-un mod pozitiv din punct de vedere neuromotor, relaxează musculatura, stimulează circulația periferică și îi ajută să își descopere corpul și noi aptitudini.

Un masaj practicat cu regularitate îi va ajuta pe bebeluși să doarmă, să se hrănească mai bine și să se bucure de noutățile apărute în primul an de viață.

Atât la bebeluși cât și la copii mai mari, masajul, în funcție de tipul acestuia:

  • Tonifiază sau relaxează musculatura,
  • Îmbunătățește propriocepția,
  • Activează circulația sanguină locală,
  • Aduce un aport mai mare de sânge în țesuturi,
  • Ajută la asuplizarea musculară,
  • Și nu în ultimul rând aduce o stare de bine micuților.
 

Contactati-ne

Share

PROGRAMĂRI:

0726 580 396 | 0739 854 367
Luni, Miercuri, Vineri: 9.00 - 15.00
Marți, Joi: 15.00 - 21.00
Sâmbată: 10 - 18

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

 

Top